MC- utbildning Kristianstad
     Mc-Utbildning Rhodins Trafikskola!

   

    Rhodins Mc-Utbildare tycker det är viktigt att du utbildas av någon som kör MC tillsammans med dig under hela utbildningen.
    Närkontakten ökar. Felaktigheter och misstag uppmärksammas bättre och vi har lättare att tillsammans göra utvärderingar.
    Allt  för att du ska bli en så säker och uppmärksam MC-åkare.
    Med det finns andra fördelar med att vi själva kör MC. tilsammans med dig;
    Vi förmedlar glädjen och känslan av att köra på två hjul, allt det där som M
C-åkning handlar om.

     Tänk på att skaffa körkortstillstånd i god tid, utan det får ni inte köra. Det kan ta lång tid.

    Rhodins Trafikskola använder  Honda Hornet 900 och BMW när vi utbildar.

    Vi har både begränsade och obegränsade motorcyklar. Vi har även lätt-mc utbildning.
http://www.ta-kortet.se/mcutbildning.html
    
   Information om körlektioner
    Körtid:
    80 min per lektion (ring för pris) All övningskörning sker på en särskilt utformad Mc-bana.
   

    Teoritid:
    Teorin bygger på självstudier med stöd av personal inne på skolan.
   
    Kläder:
    Kläder finns på skolan, men det kan vara skönt att använda egen hjälm. Väljer man att använda sina egna kläder så täcker inte skolans
   försäkringar dessa vid olycka.

    Riskutbildning

    Från och med den 1 november 2009 införs krav på obligatorisk riskutbildning för behörighet A1 och A (lätt och tung motorcykel)
    
    Den obligatoriska utbildningen är specifikt inriktad på motorcykel och omfattar  två delar:

        * Del 1 handlar om alkohol, andra droger, trötthet och riskfyllda beteenden i övrigt.
        * Del 2 handlar om hastighet, säkerhet och körning under särskilda förhållanden.

    När du gör ditt kunskapsprov och körprov för behörighet A1 och A måste du ha gjort riskutbildningens båda delar.

    Riskutbildning för personbil (behörighet B) kan inte tillgodoräknas för motorcykel.
    Riskutbildningens upplägg.
    Riskutbildningen består av två delar. Upplägget av utbildningen varierar mellan olika utbildare. Fråga gärna när du bokar tid hur riskutbildningen är upplagd hos just den utbildaren.

    Del 1 lyfter fram risker som är speciella för motorcyklister och ger teoretisk kunskap om beteenden som är riskfyllda. Utbildningen ger dig kunskap och insikt om problemen med alkohol, andra droger och trötthet i samband med körning och en rad andra säkerhetsfrågor.

    I del 1 ingår även utbildning om till exempel olika typer av skyddsutrustning, däck, bromsar, olika väglag med mera.

    Under utbildningen får du delta i diskussioner om vilka konsekvenserna kan bli av riskerna, vad som ökar dem och hur de kan undvikas.

    Del 2 är mer praktiskt inriktad. Den gör dig medveten om riskerna med motorcykelkörning, om vanliga olyckssituationer och farliga beteenden. Du får prova på att köra i olika situationer och hastigheter och upptäcka både dina egna och motorcykelns begränsningar. Genom utbildningen får du uppleva hur olycksrisken har samband med hastigheten och förarbeteende. Det ger dig kunskap om vanliga olyckssituationer och insikt i möjligheterna att undvika riskerna samt hastighetens och skyddsutrustningens betydelse vid trafikolyckor. Vår riskutbildning sker på egen specialbyggd bana med hög säkerhet..

    Syftet är att du ska lära dig hur du undviker att hamna i svåra situationer och att du ska förstå hur till exempel hastigheten påverkar dina möjligheter att klara svårigheter.

    Du ska vara i slutskedet av din förarutbildning när du gör del 2. Det beror på att det ställs höga krav när det gäller bland annat bedömning, värdering och förståelse av olika trafiksituationer. Dessutom måste du kunna manövrera motorcykeln på ett säkert sätt.

    De olika delarna i körprove
t
    Provet består utav en lågfartsdel och en högfartsdel. Bromsprov i 70 km och 90 km. Säkerhetskontroll. Körning i trafik, i och utanför tätort.
    Det är viktigt att du kan hantera en motorcykel på ett säkert sätt. Skulle du hamna i en kritisk situation, måste du kunna väja eller bromsa in snabbt.
    Vi lägger extra stor vikt att du klarar dessa övningar för din egen och andras säkerhet! Vid uppkörningen gör du dessa prov och då ska du klara dessa, annars blir du underkänd.

    Uppkörningsdagen
    På uppkörningsdagen träffas vi ett par timmar innan din uppkörning. Under denna tid har vi genomgång på säkerhetskontrollen. Vi kommer även ha en uppvärmning där vi kör igenom banorna en sista gång.

    Du kommer under hela din uppkörning ha en utbildare med dig som stöd.


  


    Välkommen!

Richard, Daniel, Micke, Uffe